marți, 6 mai 2008

Surpriza din bucatarie

In bucatarie se afla Popsiop Strachila incercand sa faca un nou fel de prajitura cu martzipan si spuma de ciocolata.Ruga pe toata lumea sa faca liniste ca sa se poata concentra.
Mary se gandi sa il ajute asa ca ii aduse faina si stafide.Popsiop o ruga sa nu il mai ajute deoarece se descurca,dar Mary,pe cat de mare ii e nastusnicia pe atat de mare si incapatanarea,insista si puse faina in spuma de ciocolata abia preparata.Aoleo...ce tragedie! O sa trebuiasca sa o ia de la capat.Il puse pe Papandache sa se joace cu Mary si sa nu o mai lase sa intre in bucatarie.
Papandache,motan de treaba si sufletist,o lua pe Mary cu el afara sa se joace cu mingea.Dupa cateva pase aceasta se plictisi si vru iar sa intre in bucatarie.Papandache se grabi sa o opreasca si ii spuse ca nu are voie si ca e mai bine sa stea afara unde e soare.Mary nu il asculta si intra repede in bucatarie dand cu usa peste Popsiop,lovindu-l peste mana.Castronul cazu pe jos,aluatul se impastie si Popsiop incepu sa planga.
Toti se stransera pentru a-l consola,dar stim bine ca Popsiop cand incepe sa planga greu se mai opreste(ei ce vreti,e si el sensibil).Acesta se ascunse in camera sa si jura sa nu mai iasa.
Dupa lungi discutii,Mary hotari sa faca ea prajitura bineinteles cu ajutorul lui Papandache.Dupa doua ore de munca le iesi in cele din urma un fel de prajitura mai ciudata.Nu arata prea bine asa ca nimeni nu vroia sa guste.Mary se supara si pleca la joaca lasand prajitura de izbeliste pe masa.Seara,Popsiop iesi pe furis din camera sa pentru a isi lua un pahar cu lapte,vazand astfel si prajitura facuta de Mary.El gusta si spre uimirea lui era printre cele mai bune lucruri pe care le mancase pana acum.O manca aproape pe toata.Ramase insa o bucatica.A doua zi cand Mary vazu prajitura devorata se gandi ca poate a mancat-o vreun catel de prin gradina,dar afla imediat adevarul dupa ce il vazu pe Popsiop murdar de ciocolata la gura,dormind pe canapea.Acesta se trezi zambind si ii ceru iertare lui Mary spunandu-i ca de acum inainte o va lasa si pe ea sa il ajute la prajituri :).Iar bucatica ramasa o manca Papandache in graba :)).

3 comentarii:

Nopol spunea...

De unde tragem concluzia ca nu toate prajiturile frumoase sunt si gustoase. :)

Anonim spunea...

Stii ca am patit si eu faza cu faina in ciocolata?:D De fapt nu eu, sora-mea, care facea intr-o zi ciocolata de casa si a confundat laptele praf cu faina... Am denumit "ciocorina" ceea ce a iesit.:D

Tea spunea...

pregatesc si un banneeeeeer :D iar tu ai face bine sa pregatesti o povestioara noua!